De Schilderclub Woerden heeft in juli 2020 een groot, samengesteld schilderij gedoneerd aan verpleeghuis Careyn Weddesteyn. Het schilderij is 5,6 m lang en 1,5 m hoog. Het bestaat uit 42 kleinere doeken die de leden van de club gemaakt hebben. Het geheel is samengevoegd en opgehangen door Henk van Hees en Maarten van Bemmel. Bestuurslid Yvonne Koekoek zegt dat het De Schilderclub Woerden veel plezier doet dat het bijzondere werk getoond kan worden. De expositie waar het doek zou hangen kon niet doorgaan vanwege de Coronacrisis.

Het schilderij toont een panorama van Woerden en is gemaakt onder leiding van Peter Kempeneers. Alle leden kregen een stukje van een panoramafoto, genomen vanaf de molen. Dit stukje moest nageschilderd worden in een beperkt kleurenpalet, zodat het geheel er harmonisch uit ging zien.

Het grote schilderij siert nu de grote hal van het verpleeghuis die openbaar toegankelijk is. Veel bezoekers blijven staan om het te bekijken. De bewoners moeten nog even geduld hebben. Zij gaan vanwege corona nog niet veel naar buiten.

Foto: Elly Waterman, kunstenaars: alle leden van DSW.