Wie zijn we?

De Schilderclub Woerden biedt mensen de mogelijkheid te tekenen en schilderen in clubverband. Samen met anderen je (nieuwe of oude) hobby uitoefenen is niet alleen gezellig, maar ook leerzaam. Tenslotte kun je letterlijk de kunst gaan afkijken, erover praten en elkaar inspireren. Door regelmatig de clubbijeenkomsten op donderdagmiddag of donderdagavond te bezoeken blijf je aan de gang; tenslotte is schilderen over het algemeen een ‘eenzame’ bezigheid. We beleven veel plezier aan de grote diversiteit die er is onder de clubleden en die in het werk zichtbaar is.  De sfeer waarin gewerkt wordt is open en gezellig.

Voor wie?

De vereniging richt zich in eerste instantie op Woerdenaren, maar ook (jong)volwassenen uit de regio zijn welkom. En of je nu een beginneling bent of een doorgewinterde amateur, het niveau maakt geen verschil. Van belang is dat je graag samen met anderen wilt tekenen en schilderen, ervoor open staat om te leren van elkaar en van de begeleider, je je werk durft te tonen op de exposities en je actief bent wanneer er in clubverband (leuke en heel soms minder leuke) dingen te doen zijn.

Wat doen we?

De leden komen wekelijks bijeen gedurende het schilderseizoen dat loopt van september t/m april. Er is een middag- en avondgroep die onder begeleiding werkt. Een ‘les’ duurt totaal 3 uur. Iedere maand kent een ander thema. Dat kan zijn een nieuwe techniek, een onderwerp of een schilderstijl en ook wel een mix daarvan. De leden dragen zelf tijdens de jaarlijkse ledenvergadering thema’s aan. De clubleden krijgen de kans om in hun eigen tempo aan het werk te gaan in één of meer technieken en zich verder te bekwamen.

Daarnaast organiseert de vereniging een jaarlijkse expositie, waarop ieder lid een deel van het gemaakte werk van dat seizoen kan laten zien aan het publiek.

Wat wordt verwacht?

De Schilderclub Woerden vindt het belangrijk dat leden leren gebruik te maken van kwalitatief goed materiaal. Daarom worden tips gegeven tijdens de lessen wat betreft het kiezen van deze materialen. Ook aan de werken die worden tentoongesteld wordt een aantal eisen gesteld.

Van de clubleden wordt verwacht dat zij een steentje bijdragen aan het geheel. Dat kan zijn door bijvoorbeeld tijdens de lessen een keer de koffie/thee te verzorgen en mee te helpen bij het opbouwen en/of afbreken van de expositie.

De Schilderclub Woerden komt bijeen in het Brediushonk Kievitstraat 30 te Woerden. De lessen zijn op donderdagen van 13.30 tot 16.30 uur en van 19.30 tot 22.30 uur. De jaarlijkse expositie vindt als regel plaats aan het einde van het schilderseizoen.