Ik ben beeldend kunstenaar met een 1e graads lesbevoegdheid, behaald op de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten in 1994 waarna ik een vervolgstudie grafiek en schilderen gevolgd heb aan de Koninklijke Academie in Den Haag.

Hierna heb ik me ontwikkeld tot schilder van Hollandse landschappen in een modern-klassieke stijl, waarvan op de website www.peterkempeneers.nl een overzicht te zien is. Mijn werk is onder meer geëxposeerd in het Kunstcentrum Haarlem en Galerie Art Options in Langbroek.

In 2010 vond ik dat ik zo veel ervaring en kennis had opgedaan, dat het tijd werd deze te delen met andere liefhebbers van het schildersvak. Ik trad ik aan als begeleider van de schilderclub Woerden. Hier begeleid ik sindsdien cursisten met het aanleren en verbeteren van teken- en schildertechnieken, geef ik enige kunstgeschiedenis en oefenen we met kunstbeschouwing door onder andere het eigen werk te bespreken. Ik stel een jaarlijks programma samen met opdrachten, onderwerpen en technieken die tot doel hebben het plezier van het schilderen te koppelen aan het vergroten van kennis over de te gebruiken schildertechnieken en beeldende middelen.

Voorop staat ten allen tijde het individuele karakter en de stijl van de schilder: hiermee laat zij/hij meer zien dan alleen de uiterlijke kenmerken van haar of zijn werkstuk; Er wordt een gevoel mee uitgedrukt, laat zien wat er achter het beeld leeft en vertelt iets over de smaak van de schilder. Daar valt niet over te twisten, maar wel over te praten en zeker over te schilderen!